Kurucu Temsilcimiz

Değerli Veliler, Sevgili Öğrenciler,

Eğitim; bireylerin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, millî ve manevî değerlerimizi koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran; vazgeçilemez ve ertelenemez bir süreçtir.

Okullar eğitim öğretim kurumları olarak başarıyı hedeflerken yalnızca sınav başarısına odaklanmamalı; öğrencilerinin düşünsel, fiziksel, sosyal ve kültürel düzeyde nitelikli gelişimlerini sağlamalı; onlara 21. yüzyıl standartlarında bir yaşam ve öğrenme ortamı sunmalı; dünyaya donanımlı bireyler dahil edebilmek adına her türlü fedakarlığı gösterebilmelidir.

Bu anlayışla 31 yıldır güneş gibi parlayan Özel Trakya Kolejinde eğitim ve öğretim faaliyetlerimizin temelini; öğrenciyi ve öğrenmeyi merkeze alan, öğrencinin sürekli ilerlemesine ve birikimini artırmasına odaklanan, öğrendiklerini kullanan ve davranış haline getiren, yaşam temelli ve yapılandırmacı bir yaklaşım oluşturmaktadır.

Yüksek akademik başarı ile davranış ve beceri eğitimleri için öğrencilerimize; sınıflarında, laboratuvarlarında, atölyelerinde, bilim, sanat, kültür ve spor çalışmalarında öğrenmeyi kolaylaştıran, zenginleştirilmiş öğrenme ortamları ve fırsatları sunulmaktadır.

Eğitim dünyasının birer ferdi olarak asıl işimiz, asıl odak noktamız insan. Yetiştirdiğimiz, yarına hazırladığımız her öğrencimizle aslında bir insanın karakterini, bakış açısını, yetkinliklerini ve hayallerini şekillendiriyoruz. İşte bu nedenle Özel Trakya Koleji olarak işimizin her noktasında insanı merkeze koyuyor, insana odaklanıyoruz. Nitelikli, heyecanlı, yenilikçi bir eğitim anlayışı ile her biri donanımlı ve alanında tecrübeli eğitim kadromuzla şekillendirdiğimiz sistemimizde, çocuklarımız özgüvenli, güçlü ve yetkin bireyler olarak yetişiyorlar ve yetişmeye devam edecekler.

Trakya Koleji olarak her yıl verdiğimiz eğitimin, kalite standardımızın, sunduğumuz hizmetlerin bir önceki yıldan daha iyi olması için çalışıyoruz. 31 yıldır sürekliliğini başarılarıyla kanıtlamış olmaktan ve zirvede kalmanın gerektirdiği sorumluluk bilinciyle hareket etmekten Trakya Koleji olarak gururluyuz.

Bu gururu yaşarken; 31 yıl önce eğitime gönül vererek maddi kazançtan çok manevi kazancın ön planda olduğu eğitim alanında yatırım yaparak ilklerin okulu Trakya Kolejini Trakya’ya, Çorlu’muza kazandıran, eğitim gönüllüsü, ileri görüşlü, saygıdeğer kurucumuz babam Sayın Rasim Çalışkan’ı minnetle anıyorum.

Atatürk’ün “Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonra beni izlemek isteyenler,  bu temel eksen üzerinde aklın ve ilmin kılavuzluğunu kabul ederlerse manevi mirasçılarım olurlar.” sözünden yola çıkarak ülkemize ve insanlığa yapılacak en büyük katkının bilimin ışığında, nitelikli eğitimle nitelikli nesiller yetiştirmek olduğuna içtenlikle inanan biri olarak aklın ve bilimin ışığında, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bireylerin ve nesillerin yetiştirilmesi gerektiğine inanarak 26 yıldır görevimi büyük bir titizlik ve gururla yürütmekteyim.

Parolası “İleri, daima ileri” olan, Trakya’nın ilk özel eğitim kurumu olma özelliği gösteren; kurulduğu günden bugüne sayısız Türkiye birincisi öğrencisiyle adını tüm yurda duyuran; dünyanın her yerinden çeşitli meslek gruplarındaki mezunlarımız ile eğitimde, bilimde, sanatta Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatmakta hep en ileride olan okulumuz sürekli kendini yenileyerek, ulaştığı her hedeften sonra yeni hedeflere yelken açacak ve büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kendisine gösterdiği hedeflere koşacak, yarının umudu ve güneşlerini yetiştirmeye devam edecektir.

ÖZEL TRAKYA KOLEJİ ÇOCUKLARIMIZ İÇİN VAR. VAR OLMAYA DA DEVAM EDECEK.

En derin sevgi ve saygılarımla…

KURUCU TEMSİLCİSİ

ŞULE ÇALIŞKAN