Nisan 1990’da Sayın Rasim Çalışkan tarafından kurulan Trakya Eğitim Hizmetleri A. Ş. ile eğitim sektörünün önde gelen kurumlarından olmak için ilk adımlarını atan Özel Trakya Kolejinin yapımına 12.12.1990 tarihinde başlandı.

23.09.1991 tarihinde ise ilkokul hazırlık dahil olmak üzere, ilkokulun tüm sınıfları ve ortaokul hazırlık sınıflarıyla eğitim öğretime başladı. Her geçen yıl daha fazla parlayan bir yıldız olan Özel Trakya Kolejinin ilkokul ortaokul binası 1995-1996 eğitim öğretim yılında hizmete girdi. Aynı yıl ortaokulumuz ilk mezunlarını verdi.

1996-1997 eğitim öğretim yılında “Süper Lise” kısmı açılan okulumuz lise kısmının ilk mezunlarını 1998 yılında geleceğe ışık olmak üzere uğurlarken “Süper Lise”miz ilk mezunlarını 1999 yılında verdi.

5 Haziran 1998 tarihinde açılan “Yarı Olimpik Yüzme Havuzu”nun ardından, 28 Nisan 2001 tarihinde “Kapalı Spor Salonu” , “Fitness ve Bale Salonu” ve “Sergi Salonu”ndan oluşan spor kompleksimiz hizmete girdi.

Trakya bölgesinin ilk ve tek kampüs okulu olan okulumuzun Özel Trakya Fen Lisesi 2001-2002 eğitim öğretim yılında açıldı. Eğitimde fırsat eşitliğine inanan okulumuz Mayıs 2002’de Özel Trakya Koleji Spor Kulübü’nü kurarak eğitim öğretim saatleri dışında da kampüsümüz içindeki spor kompleksi ile gençlerimize hizmet sunmaya başladı.

Çorlu’ya, Trakya bölgesinin en iyi okulunu kazandıran Kurucumuz Sayın Rasim Çalışkan’ın ardından 26 yıldır kurucu temsilcisi olarak görevini yürüten Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Şule Çalışkan ile her gün ilerleyerek, değişerek, yenilenerek Trakya bölgesine en iyi hizmeti veren, kuruluşundan bu yana eğitim sektöründe adından sıkça söz ettiren okulumuz 31. Yılında da anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise birimleri ile hizmet vermeye devam ediyor.